Skip to content Skip to footer
geleneksel
FESTİVALDE NELER VARDI?

Kapadokya Gastronomi Festivali – 2022

“Bir Başka Kapadokya (Kapadokya Lezzetleri, Mustafapaşa)” etkinliği ve Kapadokya Yemek Şenliği Nevşehir Valiliği himayesinde; Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile 16-17 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlendi.

Etkinliğimizde davetli restoran işletmecilerine, şeflere ve sektör yazarlarına Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından dünyanın en iyi turizm köylerinden biri ilan edilen Mustafapaşa köyü ve Kapadokya yemekleri tanıtıldı.

Etkinliğin ilk gününde, Mustafapaşa’daki Seraphim Cave Otel’de, Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün hazırladığı bölge mutfağının yemekleri etkinlik katılımcılarına sunuldu. Ardından Mustafapaşa Yerleşkesindeki Mehmet Şakir Paşa Medresesi’nde, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşmaları ile etkinliğe devam edildi. İkinci gün Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yine Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün hazırladığı yöresel kahvaltı ikramı sonrasında Kapadokya Yemek Festivali ziyaret edildi.

SUNULAN YEMEK MENÜLERİ

YÖRESEL YEMEKLER

Koripopareni
Ayvalı Bademli Pilav
Hamursuz
Kuru Üzüm Reçeli
Keskiç
Köftür Kavurması (Karacaören Köftürü)
Presul Pita
Leşçalnik
Kuru Kayısı Yağlaması
Lahana Salatası
Kalaba Yoğurdu ve Pekmez
Güveçte Tandır Çorbası
Gilaburu Şerbeti ve Gilaburu Turşusu
Asma Cacığı
Mustafapaşa Pelveri
Turna Balığı Tuzlaması
Sızgıt
Adaçaylı Kuzu Sarma ve Yabani Kuşkonmaz
Güveçte Ağ Pakla (kuru Fasulye)
Kaymaklı Çöreği
Nevşehir Simidi
Nevşehir Testi Kebabı

Galeri